Účesy

Ako si správne vybrať účes?
Tvár a rysy tváre
click ↓↓
Oválná tvár
Znaky typické pre oválnú tvár
  • přibližne 1,5krát dlhšia než širšia
  • brada i línie vlasov sú jemne vykružené do oválu
  • tvár je mierne zúžená v oblasti spánku
  • tvár je symetrická a proporcionálna. Približne jednu tretinu tvorí čelo, strednú partiu po nos druhá tretina a posledná tretina siahá od nos po bradu
Účesy vhodné pre oválnu tvár
Obyčajne je oválná tvár považovaná za ideálnu. Môžeš nosiť všetky typy účesov vrátane krátkeho a superkrátkeho účesu. Záleží iba na individuálních požiadavkch, vkusu a Vašich predstavách. Oválná tvár dává priestor pre experiment a tak se nemusíte báť extravagantných účesov. Proste - pokiaľ sladíte účes s Vašou osobnosťou, výsledok je zaručený!
Čomu sa vyhnúť
Obyčajne nie sú pre oválnú tvár dan žiadne obmedzujúce pravidlá. Pri výbere pak nepodceňujte dalšie faktory ako je kvalita Vaich vlasov, ich objem, časová náročnost a tiež či se hodí k Vašemu typu osobnosti a životnému štýlu.
Účesy celebrit s oválnou tvárou
 
Jennifer Aniston Cindy Crawford Cameron Diaz
Courtney Cox Arquette Heather Locklear Katherine Zeta-Jones
   
Uma Thurman
Znaky typické pre guľatú tvár:
  • Tvár je zhruba rovnako široká ako dlhá.
  • Najširšia je v oblasti lícních kostí.
  • Vetšinou široké nízké čelo
  • guľatá brada a plné tváre.
  • Krk sa zdá byť krátký.
Účesy vhodné pre guľatú tvár
Vhodné sú polodlhé účesy bohaté okolo brady, po stranách rovné alebo prekrývajúcu tvár. Napríklad pramienky padajúce do tváre pomáhajú tvár opticky zúžit. Vlasy česte afúkajte do výšky, aby tvár získala na dĺžke. Vhodné sú vlasy sčesané z čela alebo nabok. V prípadě ofiny voľte radšej vrstvenou ofinu než rovnou. Vhodným účesom je napr. postupne zostrihné paže.
Čomu sa vyhnúť
Vyhýbajte se širokým účesom a bohatým kučerám. Tvár ještě viac opticky rozširujú. Nenoste vlasy stažené dozadu, priťahujú pozornosť k tvaru tváre. Nie sú vhodné ani účesy končiace v úrovni brady a všetky účesy pridávajúce na plnosti v oblasti lícních kostí a uší, kde je tvár najširšia.
Účesy celebrit s guľatou tvárou
 
Christina Ricci Gerri Halliwell Gerri Halliwell Gerri Halliwell
Znaky typické pre hranatú tvár:
  • Čelo, lícné kosti a čelľuste sú zhruba rovnako široké
  • vetšinou vysoké čelo a úzká brada.
Účesy vhodné pre hranatú tvár
Snažte se zjemniť partie okolo čeľustí. Ideálne sú hranatosti. Vhodné sú napr. stupňovité účesy s bokmi zostrihanými do tváre cez lícne kosti alebo jemné kučery či vlny rámujúce tvár, ktoré zmekčía hranaté rysy.
Čomu se vyhnúť
Vyhnite se zarovnanému dhému účesu, rovno strihané ofiny a na stred.
Účesy celebrit s hranatou tvárou
 
Sandra Bullock Demi Moore Brooke Shields
 
Typické znaky pre srdcovitú a trojuholníkovú tvár
  • Tvár je nejširšia v oblasti čela.
  • Užšia je v oblasi čeľustí.
Účesy vhodné pro srdcovitú a trojuholníkovú tvár
Voľte ofinu a účesy, ktoré pomôžu skryť Vaše čelo a pridajú na bohatosti v dolnej časti tváre okolo brady. Slušať Vám budu vrstvené krátké zostrihy a účesy polodlhé, končiace kúsok pod bradou. Dobrým riešením môže byťaj trvalá, alebo kučery vždy pridávajú na objeme v dolních partiách tváre. Ak chtete účes, ktorý končí nad bradou, potom je ofina nutná. Pri dlhých rovných vlasoch zostrihajte postupne pár predních pramienkov v oblasti čeľustí tak, aby mohly padaťdo tváre.
Čomu se vyhnúť
Vyhnite se cestičke česané sredom, ktorá opticky rozširuje čelo. Bohatý účes končiace v úrovni tváre zase pretiahne a zúží bradu. Vlasy nečeste úplne z čela ani príliš do výšky, i príliš vysoký účes bradu pretiahne a zočpicatí.
Účesy celebrit so srdcovitou tvárou
 
 
Naomi Campbell Liv Tyler Lisa Kurdow  
     
Meg Ryan
Akú mám tvár?xDD

Pripravila Simčinka :***

Viac na stránke : https://missanne12.blog.cz/1003/ucesy-podla-tvare