Čokoláda
Čokoláda celého sveta:
Každý podľa svojej chuti.....
Taliani si ju vychutnávajú ako dezert v malých cestovinách ... raviolách!
Angličania ju najradšej miešajú s mätou.
Španieli ju radi pijú horúcu, a pritom si do nej namášajú šišky.
Belgičania zbožňujú plnenú čokoládu a rôzne pralinky.
Nemci uprednostňujú čokoládu s nízkym podielom cukru.
Švajčiari milujú mliečnu čokoládu : sú držiteľmi európskeho rekordu v konzumácii čokolády až 9 kg na osobu za rok!
Slováci nie sú vyberaví, zbožňujú akúkoľvek čkoládu - čiernu,bielu,orieškovú...
O čokoláde sa hovorí , že...
... je škodlivá na pečeň.
OMYL
Náš organizmus trávi čokoládu rovnako dobre ako vodu! Na pečeň nemá nijaký vplyv.
... spôsobuje zubný kaz.
OMYL
Naopak, čokoláda obsahuje taníny a fluór, ktoré posilňujú zubnú sklovinu a tak pomáhajú predísť zubnému kazu. Najväčším nepriateľom zubov je cukor pridaný do čokolády.
... sa z nej priberá.
TAKMER OMYL
Samozrejme, všetko závisí od množstva. Samotné kakao nemá takmer nijaké kalórie. Bohaté na energiu je kakaové maslo a cukor, neoddeliteľné zložky čokolády.
POZOR
Ak jej budeš jesť veľa, boleni brucha sa nevyhneš.
DROBNÉ RADY
1. Po každej konzumácii čokolády si umy zuby.
2. Vyberaj si čokoládu s vysokým podielom kakaa. Nie je síce taká chutná , ale rozhodne zdravšia.
Vlastná tvorba Simča .....