Čokoláda

Čokoláda celého sveta:

Každý podľa svojej chuti.....

Taliani si ju vychutnávajú ako dezert v malých cestovinách ... raviolách!

Angličania ju najradšej miešajú s mätou.

Španieli ju radi pijú horúcu, a pritom si do nej namášajú šišky.

Belgičania zbožňujú plnenú čokoládu a rôzne pralinky.

Nemci uprednostňujú čokoládu s nízkym podielom cukru.

Švajčiari milujú mliečnu čokoládu : sú držiteľmi európskeho rekordu v konzumácii čokolády až 9 kg na osobu za rok!

Slováci nie sú vyberaví, zbožňujú akúkoľvek čkoládu - čiernu,bielu,orieškovú...

O čokoláde sa hovorí , že...

... je škodlivá na pečeň.

OMYL

Náš organizmus trávi čokoládu rovnako dobre ako vodu! Na pečeň nemá nijaký vplyv.

... spôsobuje zubný kaz.

OMYL

Naopak, čokoláda obsahuje taníny a fluór, ktoré posilňujú zubnú sklovinu a tak pomáhajú predísť zubnému kazu. Najväčším nepriateľom zubov je cukor pridaný do čokolády.

... sa z nej priberá.

TAKMER OMYL

Samozrejme, všetko závisí od množstva. Samotné kakao nemá takmer nijaké kalórie. Bohaté na energiu je kakaové maslo a cukor, neoddeliteľné zložky čokolády.

POZOR

Ak jej budeš jesť veľa, boleni brucha sa nevyhneš.

DROBNÉ RADY

1. Po každej konzumácii čokolády si umy zuby.

2. Vyberaj si čokoládu s vysokým podielom kakaa. Nie je síce taká chutná , ale rozhodne zdravšia.

Vlastná tvorba Simča .....